Previous Next

Det är en frisk och solig söndag och jag står utanför Solnahallen och väntar på att möta upp snart 10-åriga Nikolaos Kalpakas och hans mamma Anna. 

Basket är ett helt nytt territorium för mig och det känns spännande att få träffa Niko som är en hängiven supporter av AIK basket. Jag ser fram emot att höra hans berättelse om vad basket betyder för honom och vad det är som driver honom att gå på match efter match.

Det är en peppad och glad Niko jag möter och vi slår oss ner i cafeterian. 

På tv:n i cafeterian pågår en fotbollsmatch och Niko blir märkbart exalterad och börjar berätta om olika spelare, lag och poängställningar och jag förstår ganska snabbt att det inte bara är basket den här killen brinner för utan även fotboll.

AIK Basket och Adela Assistans är väldigt glada över att kunna presentera att parterna har påbörjat ett samarbete som ska ge AIK Baskets supportar med personlig assistans, möjlighet att vara mer engagerade inom sporten. Tillsammans har vi skapat ett koncept som ligger i linje med AIK Basketförenings stadgar: ”Alla som vill, oavsett etnisk tillhörighet, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet.”

Genom samarbetet ges våra supportrar som tillhör personkrets LSS möjlighet att vara mer involverade i AIK Basket. Genom Adela Assistens blir det lättare för dem att kunna närvara på matcherna, träffa spelarna, ta del i olika evenemang samt att spela Basket. För AIK Basket är det viktigt att alla våra supportar har möjlighet att vara delaktiga i klubben, och med ett samarbete med Adela Assistans kan vi nå våra supportar som kanske inte alltid har samma möjlighet att engagera sig i klubben så mycket som de önskar. I och med detta partnerskap vill visa att alla kan.

Läs mer: http://aikbasket.se/adela-ny-samarbetspartner-till-aik-basket/

 

 

 

AIK Innebandy och Adela Assistans är väldigt glada och stolta över att kunna presentera att parterna har påbörjat ett samarbete som ska ge AIK Innebandys supportar med personlig assistans, möjlighet att vara mer engagerade inom sporten. Tillsammans har vi skapat ett koncept som ligger i linje med AIK Innebandyförenings stadgar: ”Alla som vill, oavsett etnisk tillhörighet, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet.”

Läs mer: http://www.aikinnebandy.se/news/4938654/Adela-Assistans-ny-samarbetspartner-till-AIK?firstRef